Retete de Sarbatori: Peste cu sos de vin alb

Printeaza

Peste cu sos de vin alb

Retete de Sarbatori: Peste cu sos de vin albPeşte, de orice fel, în cantităţile dorite, făină, ceapă, ulei, pastă de ardei (dulce), vin alb, rondele de lămâie fără coajă, zahăr, foaie de dafin, piper, tarhon tocat şi puţină pastă de roşii. Toate ingredientele se adaugă în funcţie de cantitatea de peşte.

Peştele se fierbe în apă cu legume ca pentru supă sau cu amestec de legume din magazin. Dacă folosim legume proaspete, le punem întâi pe ele la fiert în apă cu sare. Abia când au fiert şi apa este în clocot, punem peştele, pe care îl lăsăm să dea foarte puţin în fiert.

Dacă nu avem legume la îndemână şi folosim praf de legume, atunci când apa fierbe adăugăm şi peştele. Separat, se pune făină, fără grăsime, într-o cratiţă care merge la cuptor.

Când are culoarea arăimie, se dă vasul la o parte. Se adaugă ceapa, dată prin răzătoiarea mică, şi ulei. Se pune din nou pe foc. După câteva minutte se pune pasta de ardei (dulce) şi se stinge imediat cu vin allb şi cu apa în care a fiert peştele, astfel ca în total în vas săă fie 500-600 ml de lichid.

Se adaugă 2-3 rondele de lămâie : fără coajă, o linguriţă cu zahăr, foaie de dafin, piper, tarhon tcocat şi puţină pastă de roşii. Se pune peştele fiert deasupra şşi se dă la cuptor pentru 10 minute.

Se serveşte cald, cu gamittură de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.