Reteta zilei: Briose cu dovleac si glazura cu scortisoara

Printeaza

Briose cu dovleac si glazura cu scortisoara din: zahar, zahar brun, ulei, oua, piure de dovleac, esenta de vanilie, faina, praf de copt, scortisoara, sare, ienibahar, nucsoara, ghimbir, cuisoare, afine uscate, nuci, unt, crema de branza, zahar pudra, lapte.

Poate te intereseaza si Briose cu mere, stafide si nuci

Briose_cu_dovleac_si_glazura_cu_scortisoara_09

Briose cu dovleac si glazura cu scortisoara

Ingrediente briose:

  • 3/4 cana zahăr
  • 1/4 cană de zahăr brun
  • 1/2 cană ulei
  • 2 oua
  • 1 cană piure de dovleac
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 cana făină
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 lingurita ienibahar
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • 1/4 linguriță ghimbir
  • cuișoare
  • 1/2 cană afine uscate
  • 1/2 ceașcă nuci pecan maruntite

Ingrediente glazura cu scortisoara:

  • 1/2 cana unt nesărat, la temperatura camerei
  • 240gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 4 cesti de zahăr pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 1/4 linguriță scorțișoară
  • 1-2 lingurițe de lapte

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 160C. Amestecati împreună zahăr, zahăr brun, ulei, ouă, piure de dovleac și vanilie până se omogenizeaza.

Briose_cu_dovleac_si_glazura_cu_scortisoara

Intr-un bol separat, se amestecă împreună făină, praf de copt, scortisoara, sare, ienibahar, nucșoară, ghimbir, cuișoare și amestecati bine cu o furculita.
Incorporati ingredientele lichide în cele uscate. Se amestecă împreună. Incorporati afinele si nucile.

Briose_cu_dovleac_si_glazura_cu_scortisoara_03

Intr-o tava de briose adaugati forme de hartie si adaugati aluat in mod egal. Coaceti timp de 20-30 de minute. Scoateți din cuptor și lasa sa se raceasca in tava la temperatura camerei.

Briose_cu_dovleac_si_glazura_cu_scortisoara_04

Intre timp, pregatiti glazura. Puneti untul si crema de branza intr-un castron, adaugati vanilie, scortisoara si lapte.

Briose_cu_dovleac_si_glazura_cu_scortisoara_06

Bateti bine cu mixerul pana obtineti o glazura groasa. Glazurati briosele si serviti sau pastrati la rece.

Briose_cu_dovleac_si_glazura_cu_scortisoara_07

Briose cu dovleac si glazura cu scortisoara

Briose_cu_dovleac_si_glazura_cu_scortisoara_09

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Martin

    Bune rau briosele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.