Pulpa de porc impanata cu costita si cimbru
PrinteazaPulpa de porc impanata cu costita si cimbru din: pulpă de porc dezosată, costiţă afumată, vin alb, muştar, ulei, ciuperci, sare, piper, cimbru.
Ingrediente:
- 1 1/2 kg pulpă de porc dezosată
- 100 g costiţă afumată
- 150 ml vin alb
- 1 lingură muştar
- 2-3 linguri ulei
- 500 g ciuperci
- sare
- piper
- cimbru uscat măcinat
Mod de preparare:
Speli carnea şi o cureţi, pe cât posibil, de pieliţe. Tai costiţa în cubuleţe. Străpungi adânc carnea, cu vârful ascuţit al unui cuţit, apoi împănezi carnea cu costiţa trecută prin muştar. Condimentezi carnea cu sare, piper şi cimbru şi o pui într-o tavă adâncă.
Stropeşti carnea cu ulei, apoi torni în tavă vinul diluat cu apă. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptor pentru 1 oră, la foc mediu. După aproximativ 1 oră de coacere, scoţi folia, adaugi ciupercile şi continui coacerea pentru încă 20 de minute.
Stropeşti friptura cu sosul din tavă, ca să se rumenească frumos. Serveşti friptura tăiată în felii, alături de ciuperci, garnitură de legume şi salată de sezon.
Pulpa de porc impanata cu costita si cimbru
Pofta buna!