Pui fript cu chilii si ghimbir

Printeaza

Pui fript cu chilii si ghimbir din: pui proas­păt, ceapă Salota, usturoi, chilii pisat mare, lemongrass, frunze de lămâie, ceapă verde, zeamă de lămâie, ghimbir, roşii, ulei, morcov/praz, ridiche.

Pui_fript_cu_chilii_si_ghimbir

Ingrediente:

  • 800 g pui proas­păt (sau 3 bucăţi piept de pui, prăjit separat în tigaie, până prinde o culoare auriu-maro- nie)
  • 75 g ceapă Salota tăiată felii
  • 40 g usturoi tocat mărunt
  • 40 g chilii pisat mare
  • 1 bucată lemongrass tăiat felii subţiri
  • 40 g frunze de lămâie tăia­te fâşii subţiri
  • 40 g ceapă verde tăiată cubuleţe
  • 30 g zeamă de lămâie
  • 20 g ghimbir ras
  • 1-2 bucăţi de roşii tăiate cubuleţe
  • 100 ml ulei
  • 40 g morcov/praz
  • 1 felie de lămâie
  • 1 ridiche

Mod de preparare:

Bucăţile de piept de pui le prăjeşti separat, în ulei, le laşi până prind o culoare frumoasă auriu-maronie, după care le scoţi pe şerveţele absorbante pentru a îndepărta surplu­sul de ulei.

Intr-o altă tigaie, încingi uleiul şi sotezi ceapa salota, ustoroiul, chilii, lemon grass şi ghimbirul. Amesteci bine şi laşi să se amestece aromele.

Adaugi şi carnea de pui, continui prăjirea, amesteci bine cu condimentele, acoperi cu un capac şi continui prăjirea. încerci când este gata, iei de pe foc şi laşi în aşteptare. Asezonezi şi serveşti preparatul fierbinte.

Il poţi servi cu garnitură de legume, morcovi tăiaţi bare, fire de praz tăiat tot bare, apoi sotezi un pic, după care faci un inel din lămâie, introduci legumele care, în prealabil, au stat pe şerveţele absorbante pentru înlăturarea surplusului de ulei şi poţi servi ca în imaginea alăturată.

Pentru design, am ornat cu o ridichie. Poţi adăuga împrejurul preparatului coriandru uscat.

Pui fript cu chilii si ghimbir

Pui_fript_cu_chilii_si_ghimbir

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.