Prajiturele cu spuma de capsuni

Printeaza

Prajiturele cu spuma de capsuni din: oua, zahar, faina, unt, capsuni, zahar, gelatina, fistic, menta.

Ingrediente:Prajiturele_cu_spuma_de_capsuni

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 250 g zahăr
  • 250 g faină
  • 50 g unt topit

Pentru spuma de căpşune:

  • 300 g căpsune
  • 2 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • o linguriţă gelatină

Pentru servit:

  • 100 g căpsune proaspete
  • 50 g fistic măruntit
  • câteva frunzuliţe mentă

 

Mod de preparare:

Pentru blat, zahărul şi ouăle se amestecă, se pune apoi vasul la bain-marie şi se continuă amestecarea până când devine o cremă groasă.

Se scoate de la bain-marie, se continuă amestecarea până la răcire, se adaugă untul topit, apoi făina. După amestecare se toarnă aluatul în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie.

Se coace 30 de minute şi apoi se lasă complet la răcit.

Pentru spuma de căpşune, se bat albuşurile cu zahărul şi apoi se adaugă căpşunele zdrobite. Se pune gelatina preparată.

Din blat se taie cu o formă rotundă mici blaturi peste care se asază spumă de căpşune şi se dă la rece. Se serveşte cu fistic mărunţit, căpşune proaspete si frunzuliţe de mentă.

Prajiturele cu spuma de capsuni

Prajiturele_cu_spuma_de_capsuni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.