Prajitura cu budinca, cocos si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu budinca, cocos si ciocolata din: oua, zahar pudra, apa, cacao, faina, praf de copt, budincă de vanilie, lapte, unt sau margarină, oua, nucă de cocos, ciocolată, ulei.

Ingrediente pentru blat:Prajitura_cu_budinca_cocos_si_ciocolata

  • 8 ouă
  • 350 g zahăr pudră
  • 8 linguri apă
  • 2 linguri cacao
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 2 plicuri praf de budincă de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • 250 g unt sau margarină
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 ou

Ingrediente pentru exteriorul prăjiturii:

  • 1 plic nucă de cocos

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:

  • 100 g ciocolată
  • 50 ml ulei

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi foarte bine albuşurile, împreună cu zahărul şi un praf de sare, până se for­mează o spumă tare. Adaugi apa şi făina, amestecată cu praful de copt, câte o lingu­ră pe rând din fiecare, amestecând uşor.

Pui apoi cacao şi amesteci cu o spatulă până la omogenizare. împărţi în două compoziţia şi coci două blaturi în tava tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, până ce trece testul scobitorii. Amesteci cele 2 linguri de zahăr cu praful de budin­că şi, treptat, adaugi 6 linguri de lapte.

Restul de lapte îl pui la fiert şi adaugi amestecul de budincă, pe foc mic. lei de pe foc şi laşi să se răcească. Mi­xezi untul cu zahărul pudră şi cu un ou, până devine crema omogenă şi spumoasă. Pui treptat budinca răcită, mixând compoziţia.

Topeşti pe foc mic ciocolata, dar să nu fiarbă şi adaggi apoi uleiul, amestecând până la omogeni­zare. Cu un pahar mic tai cercuri din pişcot, le lipeşti câte două cu cremă şi le ungi pe exterior cu crema, pe partea laterală. Pui nuca de cocos într-o farfurie întinsă şi treci fiecare pră­jitură prin nucă, pe partea laterală. Cu o linguriţă pui glazura deasupra prăjiturii, având grijă să nu curgă pe partea laterală.

Prajitura cu budinca, cocos si ciocolata

Prajitura_cu_budinca_cocos_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.