Prajitura cu branza, mac si nuca

Printeaza

Prajitura cu branza, mac si nuca din: piscoturi, zahar, unt, scortisoara, miez de nuca, branza de vaci, oua, lapte, mac,  gelatină, zahar vanilat, gem de piersici, frunze de mentă.

 

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g piscoturi
  • 50 g zahăr
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă şcortisoară
  • 50 g miez de nucă pisat

Ingrediente pentru umplutura:

  • 450 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 200 ml lapte
  • 70 g mac
  • 2 plicuri gelatină sau 4-5 foiţe
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • 5 linguri gem de piersici
  • frunze de mentă (pentru ornat)

Mod de preparare:

Pui pişcoturile într-un blender şi mixezi până se fărâmiţează. Amesteci cu zahărul, untul topit, scorţişoara şi miezul de nucă.

Aşezi compoziţia pe fun­dul unei tăvi cu pereţi detaşa­bili şi presezi bine cu mâinile.

Acoperi cu o folie de plastic şi laşi la rece.

Baţi ouăle cu zahărul şi le pui pe baie de aburi.

Laşi până se îngroaşă, amestecând continuu, după care dai să se răcească, înmoi gelatina în apă rece, 30 de minute, apoi o topeşti pe baie de aburi, fără să dea în clocot.

Laşi să se răcorească.

Torni amestecul obţinut peste blatul de pişcoturi.

Pui restul de gelatină într-o cratiţă pe foc şi amesteci bine, câteva minute, cu gemul de piersici. îl torni peste prăjitură, nivelezi bine şi-laşi la rece cel puţin două ore. Ornezi cu frunze de mentă.

Prajitura cu branza, mac si nuca

Prajitura_cu_branza_mac_si_nuca

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Imi face cu ochiul prajitura asta!

  2. Arata foarte bine si nici nu e greu de facut. Cred ca o sa o incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.