Prajitura cu banane si gem
PrinteazaPrajitura cu banane si gem din: ouă, zahăr, faina, ulei, banane, esenţă de migdale sau de rom, gem, coaja de portocala, zahăr pudră.
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 8 linguri ulei
- 2 banane
- 4 linguri gem
- esenţă de migdale sau de rom
- coaja de la o portocală
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Baţi albuşul spumă tare cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile frecate cu uleiul, esenţa şi coaja de portocală. Incorporezi făina, amestecând uşor, de jos în sus.
Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată, pui bananele tăiate rondele şi gemul uniform. O introduci în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40-45 de minute.
Se scoate prăjitura din tavă, se taie bucăţi şi se presară cu zahăr pudră.
Prajitura cu banane si gem
Pofta buna!