Portocale cu verdeturi proaspete

Printeaza

Portocale cu verdeturi proaspete din: aragula, escarole, muguri de pin, sus de portocale, sare, boia, menta, portocala, avocado.

 

Ingrediente:

  • o ceaşcă şi jumătate de aragulă
  • o ceaşcă şi jumătate de escarole (andive cu frunze mai late, mai deschise la culoare şi mai puţin amare)
  • o jumătate de ceaşcă de muguri de pin
  • o jumătate de ceaşcă de suc de portocale
  • o jumătate de ceaşcă de untdelemn de măsline
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • un vârf de linguriţă de boia
  • o lingură de mentă proaspătă, mărunţită (facultativ)
  • trei sfeHuri de ceaşcă de felii de portocală
  • o ceaşcă de avocado feliat

 

Mod de preparare:

Clătiţi sub jet de apă aragula şi escarolele. Uscati escarolele prin tamponare cu un prosop de hârtie.

Pentru a prepara sosul, folosiţi un mixer şi amestecaţi laolaltă nucile de pin, sucul de portocale, untdelemnul de măsline sarea şi boiaua, până se omogenizează Adăugati la sfarsit menta şi daţi un puls scurt.

Aranjatiescarolele şi aragula pe farfurii de salată. Deasupra puneţi feliile de portocală şi avocado.

Presăraţi peste toate sosul de salată şi serviţi.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.