Placinta cu branza de burduf si ceapa

Printeaza

Placinta cu branza de burduf si ceapa din: făină, sare, brânză un pic sărată, telemea ori de burduf, apă, drojdie, ceapa sau ceapa verde.

Ingrediente:Placinta_cu_branza_de_burduf_si_ceapa

  • 2 blide de făină
  • 3 prafuri de sare
  • 1 blid de brânză un pic sărată, telemea ori de burduf
  • apă, câtă primeşte un aluat potrivit,
  • drojdie)
  • 3-4 cepe (primăvara zece legături de ceapă verde)

Mod de preparare:

Se frământă un aluat de pâine, se lasă să dospească. Se întinde foaie rotundă, groasă de unul-două degete, se aşterne belşug de sfărâmătură de brânză şi ceapă tocată (eventual călită) şi se acoperă cu altă foaie, tot aşa de groasă, lipindu-se bine pe la încheieturi.

Se mai glazurează plăcinta cu încă un strat de umplutură. Se sucesc funioare lungi, cât de subţiri, de aluat, şi se-mpletesc rotund, ca o dantelă, pe dea­supra ţâpăului, se unge cu ou şi se dă la cuptor.

Placinta cu branza de burduf si ceapa

Placinta_cu_branza_de_burduf_si_ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.