Piept de Pui la Gratar cu Salata de Castraveti si Marar

Printeaza

Piept de Pui la Gratar cu Salata de Castraveti si Marar – Reteta Sanatoasa – este o combinatie perfecta pentru o masa usoara si plina de savoare.

Aceasta reteta este ideala pentru zilele in care doresti sa savurezi ceva sanatos, fara a compromite gustul.

Pieptul de pui fraged, pregatit la gratar, se imbina minunat cu prospetimea si crocantul salatei de castraveti, aromata cu marar proaspat.

Ingrediente:

Pentru pieptul de pui:

  • 2 piepti de pui fara piele si os
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sucul de la 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 lingurita oregano uscat
  • Sare si piper dupa gust

Pentru salata de castraveti si marar:

  • 2 castraveti mari, taiati felii subtiri
  • 1 ceapa rosie mica, taiata julienne
  • 2 linguri marar proaspat, tocat
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • 1 lingura otet de mere
  • Sare si piper dupa gust

 

Mod de Preparare:

Incepe prin a pregati o marinada pentru pieptul de pui. Intr-un bol, combina uleiul de masline, sucul de lamaie, usturoiul tocat, oregano, sare si piper.

Pune pieptii de pui in marinada si lasa-i la marinat timp de cel putin 30 de minute, pentru a absorbi aromele.

In timp ce puiul se marineaza, pregateste salata de castraveti.

Intr-un bol mare, combina feliile de castravete, ceapa rosie si mararul tocat.

Intr-un bol mic, amesteca iaurtul grecesc cu otetul de mere, sare si piper. Toarna dressingul peste salata si amesteca bine.

Lasa salata la rece pana cand puiul este gata.

Preincalzeste gratarul la foc mediu. Scoate pieptii de pui din marinada si pune-i pe gratar.

Gateste-i aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt complet gatiti si au urme frumoase de gratar.

Verifica daca sunt gatiti complet in interior, pentru siguranta alimentara.

Taie pieptii de pui in felii subtiri si serveste-i alaturi de salata de castraveti si marar. Poti adauga si felii de lamaie pentru un plus de prospetime.

Reteta Piept de Pui la Gratar cu Salata de Castraveti si Marar

Sfaturi:

  • Marinada: Pentru un gust si mai intens, lasa pieptii de pui la marinat peste noapte in frigider.
  • Gatirea pe Gratar: Asigura-te ca gratarul este bine incins inainte de a adauga puiul, pentru a obtine acele urme frumoase de gratar si pentru a preveni lipirea.
  • Alternativa la Iaurt: Daca preferi, poti inlocui iaurtul grecesc cu un iaurt de soia sau alt iaurt vegetal pentru o varianta fara lactate.
  • Adaugarea de Legume: Poti adauga si alte legume in salata, cum ar fi rosiile cherry sau ardeiul gras, pentru un plus de culoare si nutrienti.

Valori Nutritionale (per portie)

  • Calorii: 350 kcal
  • Proteine: 40 g
  • Carbohidrati: 10 g
  • Grasimi: 18 g
  • Fibre: 3 g
  • Sodiu: 450 mg

 

Este ideala pentru o cina rapida in timpul saptamanii.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.