Piept de rata in aluat

Printeaza

Piept de rata in aluat din: faina, sare, grasime, lapte, oua, galbenus, pui, carne de carnati, ceapa, fistic, oregano, sare, piper, piept de rata, caise confiate, gelatina, supa de pui.

Ingrediente:

  • 550 g făină
  • 1 linguriţă cu sare
  • 225 g grăsime, tăiată în cuburi
  • 225 ml lapte şi apă, amestecate
  • 1 gălbenuş de ou

Ingrediente pentru umplutura:

  • 500 g carne de pui tocată mărunt
  • 500 g carne pentru cârnaţi
  • 1 ceapă mică, tăiată mărunt
  • 60 g fistic decojit şi tocat
  • 1 lingură cu oregano proaspăt, tocat
  • sare şi piper negru
  • 2 piepţi de raţă (aproximativ 300 g)
  • 125 g caise confiate
  • 11,7 g gelatină
  • 300 ml supă de pui

Mod de preparare:

Pentru aluat, pune făina si sarea într-un castron mare. Incălzeşte grăsimea într-o tigaie cu laptele şi apa până se topeşte.

Lasă să dea în fiert şi imediat adaugă făina. Bate cu o lingură de lemn pentru a obţine un aluat moale, neted. Acoperă cu folie.

Pentru umplutură, amestecă puiul, carnea tocată, ceapa, fisticul, oregano şi condimentele.

Taie în fâşii subţiri pieptul de raţă, iar caisele în felii. Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Lasă deoparte o treime din aluat pentru capac, iar cu restul tapetează forma.

Toarnă jumătate din amestecul de pui. Aranjează deasupra fâşiile de raţă în formă de spirală şi umple zonele goale cu o parte din caise. Păstrează câteva pentru decor.

Pune deasupra carnea de pui rămasă. Amestecă gălbenuşul de ou cu 1 lingură de apă şi unge marginea aluatului.

Intinde aluatul rămas. Aşază-l deasupra, sigilând bine. Indepărtează eventualele margini în exces şi încreţeşte aluatul de jur-împrejur.

Unge plăcinta cu ou. Coace-o 30 de minute. Redu temperatura cuptorului la 180°C şi coace timp de o oră şi jumătate, acoperind plăcinta cu folie în cazul în care începe să se ardă.

Scoate-o din cuptor şi las-o să se răcească. Amestecă gelatina cu 3 linguri de apă într-un castron şi las-o timp de 5 minute. Incălzeşte supa de pui şi amestec-o cu gelatina până când acesta se dizolvă.

Las-o să se răcească. Toarn-o în plăcintă prin câteva găuri pe care le faci cu un băţ, în centru şi pe margine.

Nu trebuie să foloseşti toată gelatina. Lasă plăcinta la rece câteva ore sau peste noapte, înainte de a o tăia.

 

Piept de rata in aluat

Piept_de_rata_in_aluat

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.