Piept de curcan in jambon cu salvie si arpagic

Printeaza

Piept de curcan in jambon cu salvie si arpagic din: piept de curcan, jambon, arpagic, cartofi, prune uscate, vin alb, ulei, frunze de salvie, sare, piper.

Ingrediente:Piept_de_curcan_in_jambon_cu_salvie_si_arpagic

  • 1 kg piept de curcan (bucata intreaga)
  • 200 g jambon crud uscat (felii subtiri)
  • 500 g arpagic
  • 500 g cartofi
  • 300 g prune uscate
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml ulei
  • 3-4 frunze de salvie
  • sare
  • piper

 

Mod de rpeparare:

Curăţaţi pieptul de curcan de pie­liţe şi tendoane, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l.

Presăraţi-l cu sare şi piper, apoi împachetati-l în feliuţe de jambon şi legaţi-l cu aţă alimentară.

Puneţi-l într-o tavă, în jurul lui puneti cartofi curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în cubuleţe, arpagi­cul şi prunele uscate.

Adăugaţi vi­nul, uleiul, frunzele de salvie, sare şi piper după gust.

Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceti la foc potrivit circa 60 de minute.

Serviţi preparatul tăiat în felii de circa 1 cm grosime, cu garnitură de pru­ne, arpagic şi cartofi, totul stropit cu sosul din tavă.

Piept de curcan in jambon cu salvie si arpagic

Piept_de_curcan_in_jambon_cu_salvie_si_arpagic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.