Pastrav cu portocala si usturoi

Printeaza

Pastrav cu portocala si usturoi din: pastravi, ulei, faina, usturoi, lamaie, portocale, patrunjel verde.

 

Ingrediente:

  • 5-6 pastravi
  • 250 ml de ulei
  • 2-3 linguri făină
  • 6 căţei de usturoi
  • 1 lămâie
  • 4-5 portocale
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli peştii cu apă rece, îi laşi puţin la scurs, apoi îi sărezi, treci fiecare păstrăv prin făină, pregăteşti o tigaie şi înfierbânţi uleiul. Prăjeşti păstrăvii pe rând în ulei fierbinte.

Păstrăvii bine rumeniţi îi scoţi pe un platou, într-o oală pui 1 l de apă la fiert, speli portocalele şi le pui în apa fierbinte din oală. Laşi 3 minute la foc mic, fără să clocotească şi le scoţi.

Cureţi portocalele de coajă, apoi feliile de coaja subţire şi le pui pe un platou, în jurul păstră­vilor.

Condimentezi peştele cu us­turoi (facultativ), storci zeama de la o lămâie peste peşte şi presari pătrunjel verde tocat fin.

Serveşti păstrăvii cu felii subţiri de pâine şi cu vin alb.

 

Pastrav cu portocala si usturoi

Pastrav_cu_portocala_si_usturoi

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.