Pastrama de porc cu boia

Printeaza

Pastrama de porc cu boia din: carne de porc, sare, piper, boia, cimbru, usturoi.

Ingrediente:Pastrama de porc cu boia

  • 1/2 kg carne macră de porc
  • 1 lingură cu sare
  • 3 g piper
  • 1 linguriţă cu boia de ardei
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 ramură de cimbru

 

Mod de preparare:

Pui într-o farfurie: usturoiul pisat ca pentru mujdei, sarea, silitra, boiaua, firumzele de cimbru mărunţite şi le amesteci.

Tai carnea fâşii late de 5-6 cm şi groaise de 2-3 cm, apoi freci fiecare fâşie cu amestecul de condimente.

Aşezi bucăţile de carne într-un vas emailat, acoperi cu restul de condiment, pui o greutate deasupra şi laşi aşa 3-4 zile, la temperatura de 10°C.

Legi bucăţile de carne cu sfoară şi le atârni la fum cald pentru două zile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.