Pastrama de porc cu usturoi si cimbru

Printeaza

Pastrama de porc cu usturoi si cimbru din: carne macra de porc, sare, piper, silitra

Ingrediente:Pastrama de porc cu usturoi si cimbru

  • 1/2 kg carne macră de porc
  • 1 lingură cu sare
  • 3 g piper
  • lg silitră
  • 1 linguriţă cu bioia de ardei
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 ramură de cimbru

 

Mod de preparare:

Pui într-o farfurie: usturoiul pisat ca pentru mujdei, sarea, silitra, boiaua, firumzele de cimbru mărunţite şi le amesteci. Tai carnea fâşii late de 5-6 cm şi groaise de 2-3 cm, apoi freci fiecare fâşie cu amestecul de condimente.

Aşezi bucăţile de carne într-un vas emailat, acoperi cu restul de condiment, pui co greutate deasupra şi laşi aşa 3-4 zile, la temperatura de 10°C.

Legi bucăţile de carne cu sfoară şi le atârni la fum cald pentru două zile. Este un aţperitiv foarte bun.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.