Pastrama de porc cu usturoi si cimbru
PrinteazaPastrama de porc cu usturoi si cimbru din: carne macra de porc, sare, piper, silitra
- 1/2 kg carne macră de porc
- 1 lingură cu sare
- 3 g piper
- lg silitră
- 1 linguriţă cu bioia de ardei
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 ramură de cimbru
Mod de preparare:
Pui într-o farfurie: usturoiul pisat ca pentru mujdei, sarea, silitra, boiaua, firumzele de cimbru mărunţite şi le amesteci. Tai carnea fâşii late de 5-6 cm şi groaise de 2-3 cm, apoi freci fiecare fâşie cu amestecul de condimente.
Aşezi bucăţile de carne într-un vas emailat, acoperi cu restul de condiment, pui co greutate deasupra şi laşi aşa 3-4 zile, la temperatura de 10°C.
Legi bucăţile de carne cu sfoară şi le atârni la fum cald pentru două zile. Este un aţperitiv foarte bun.
Pofta buna!