Pasta de linte cu legume coapte si ierburi

Printeaza

Pasta de linte cu legume coapte si ierburi din: linte verzi, ceapa, ardei gras rosu, usturoi, ulei de masline, sare, foi de dafin, piper alb, ardei, ceapa de apa, ulei, condimente uscate măcinate (maghiran, busuioc, oregano sau cimbru).

Ingrediente pentru pastă:Pasta_de_linte_cu_legume_coapte_si_ierburi

  • 300 g linte verzi
  • 2 cepe de dimensi­une mijlocie
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei prefera­bil de măsline
  • sare
  • 1 foaie dafin
  • piper alb măcinat

Ingrediente pentru legume:

  • 1-2 ardei
  • 1 ceapă de apă
  • 2 linguri ulei
  • condimente uscate măcinate (maghiran, busuioc, oregano sau cimbru)

Mod de preparare:

Opăreşti lintea şi o laşi acoperită, iar după 1 oră o pui la fiert la foc mic, pen­tru 20 de minute, adău­gând puţină sare şi foaia de dafin. In timp ce fierbe lintea, cureţi ceapa, ustu­roiul şi ardeiul, le speli şi le toci mărunt. înăbuşi legumele în 2 linguri de ulei, pentru câteva minute, amestecând uşor.

Scurgi lintea bine fiartă şi o pui într-un bol împreu­nă cu legumele călite. Le pasezi cu ajutorul mixeru­lui vertical, adăugând treptat uleiul. Dacă pasta e prea consistentă, mai poţi adăuga 1-2 linguri apă în care a fiert lintea. Sărezi şi condimentezi pasta după gust.

Cureţi legumele pentru decor. Tai ceapa solzişori, iar ardeii în fâşii. Le stropeşti cu ulei şi le frigi pe grătarul încins, apoi le condimentezi după gust. Intinzi pastă pe felii de pâine prăjită şi decorezi tartinele cu legume fripte.

Pasta de linte cu legume coapte si ierburi

Pasta_de_linte_cu_legume_coapte_si_ierburi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.