Ochiuri fierte

Printeaza

Ochiuri fierte

Ochiuri fierteConform tradiţiei franţuzeşti, boneta bucătarului şef, sau toque blanche, are 100 de falduri, care simbolizează capacitatea sa de a prepara ouăle în o sută de feluri. Ochiurile fierte merită cu siguranţă un fald de onoare. Este o reţetă foarte simplă şi cu toate acestea foarte greu de realizat perfect.

Nu aveţi nevoie decât de o cratiţă cu apă, încălzită până la punctul de fierbere şi de un ou proaspăt, preferabil scos de ceva vreme din frigider. Cu cât oul este mai vechi, cu atât mai multe trucuri şi tehnici sunt necesare, pentru a obţine rezultatul dorit.

Julia Child recomandă să scufundaţi oul în apă clocotită, 10-15 secunde, pentru coagularea albuşului; o altă recomandare este sâ spargeţi oul într-o ceaşcă, nu direct în apă. Un ochi fiert perfect are o formă compactă, iar gălbenuşul este bine acoperit de albuş din toate părţile. După 2-4 minute de la spargerea oului în apă, veţi şti dacă meritaţi un fald la bonetă.

Dacă adăugaţi puţin oţet în apă, oul se coagulează mai repede şi îşi păstrează forma. Ouăle pot fi scoase cu uşurinţă din apă cu o lingură de spumă. Ouăle se fierb, până când sunt suficient de tari şi pot fi scoase din cratiţă fără a zdrobi gălbenuşul. Se servesc pe felii fierbinţi de pâine proaspăt prăjită, unsă cu unt, aşezate pe o farfurie fierbinte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.