Musaca de gulii cu carne si scortisoara

Printeaza

Musaca de gulii cu carne si scortisoara din: gulii, carne tocată amestec porc şi vită, ceapa, sare, piper, scorţi­şoară, nucşoară măcina­tă, pulpă de roşii în buli­on, ulei, oua, mărar, unt, pesmet, făină, lapte, caşcaval.

Musca_de_gulii_cu_carne_si_scortisoara

Ingrediente:

  • 800 g gulii
  • 600 g carne tocată amestec porc şi vită
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper măcinat
  • 1/2 linguriţă scorţi­şoară
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară măcina­tă
  • 1 cutie (400 g) pulpă de roşii în buli­on
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 legătură mărar
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri pesmet pentru tapetat forma

Pentru sos:

  • 1 lingură unt
  • 1 lingură făină
  • 100 ml lapte
  • 100 g caşcaval ras
  • 1 ou nucşoară rasă
  • sare

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ceapa şi guliile. Tai ceapa mărunt, apoi o căleşti în 2 linguri de ulei. Adaugi carnea tocată şi 3-4 linguri cu apă. Laşi carnea să se pătrundă, după care o sărezi şi con­dimentezi după gust.

Când s-a răcit, încorporezi oul bătut, mărarul tocat şi roşiile mărunţite. Decojeşti guliile, le speli şi le porţionezi în felii groa­se de 2 cm. Le fierbi 10 minute, în apă uşor sărată.

Pentru sosul alb, topeşti untul într-o tigaie, presari făina, amesteci şi torni treptat laptele, mixând energic.

Laşi să fiarbă 5 minute la foc mic, apoi iei vasul de pe foc şi adaugi 2 linguri de caşcaval ras, nucşoară, sare, piper şi oul bătut.

Ungi şi tapetezi o formă  şi pui în straturi alternative gulii, carne tocată şi caşcaval. Păstrezi 2 linguri de caşcaval pentru decor.

Peste compoziţia de gulii şi carne, torni sosul şi deasu­pra presari caşcavalul rămas. Coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 35-40 de minute, până se rumeneşte. Serveşti musa­caua caldă, cu murături.

Musaca de gulii cu carne si scortisoara

Musca_de_gulii_cu_carne_si_scortisoara

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/musaca-de-gulii-cu-carne-si-scortisoara html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.