Ketchup picant cu scortisoara si usturoi

Printeaza

Ketchup picant cu scortisoara si usturoi din: roşii, ceapa, gogosari, ardei iuti, foi de dafin, zahar, otet, usturoi, scorţişoară, piper, sare.

Ingrediente:Ketchup_picant_cu_scortisoara_si_usturoi

  • 3 kg roşii
  • 8 cepe
  • 6 gogosari
  • 2-3 ardei iuti
  • 2 foi de dafin
  • 250 g zahăr
  • 150 ml otet
  • 1 căpătână usturoi
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Roşiile şi gogoşarii se spală, se curăţă şi se taie jumătăţi, după care se trec prin maşi­na de tocat. Ceapa se spală, se curăţă şi se dă pe răzătoarea mare.

Se pun toate la fiert într-o oală mai mare pentru o oră şi jumătate. Se adaugă ardeii iuţi tocaţi mărunt, foile de dafin, zahă­rul, oţetul, usturoiul pisat, scorţişoara, sa­re şi piper, după gust, şi se mai lasă să fiarbă o jumătate de oră.

Se opreşte focul şi toată compoziţia se mixează până devi­ne o pastă omogenă. După ce s-a răcit pu­ţin, se toarnă în sticle sau borcane, care în prealabil au fost steri­lizate.

Se închid erme­tic, se aşază într-o ta­vă şi se mai introduc la cuptor până când ketchupul începe să fiarbă. Se lasă la răcit în cuptor până a doua zi, când se vor depozi­ta în cămară.

Ketchup picant cu scortisoara si usturoi

Ketchup_picant_cu_scortisoara_si_usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.