Ketchup cu usturoi si chimen

Printeaza

Ketchup cu usturoi si chimen din: rosii, ceapa, usturoi, otet, zahar, mustar, chimen, piper, cuisoare, ulei, sare.

Ingrediente:Ketchup cu usturoi si chimen

  • 1,5 kg roşii
  • 4 cepe albe
  • 4 căţei usturoi
  • 100 ml oţet
  • 150 g zahăr brun
  • 4 linguriţe muştar
  • 1/2 linguriţă chimen măcinat
  • 1/2 linguriţă piper
  • 2 cuişoare
  • 3 linguri ulei
  • un praf sare

 

Mod de preparare:

Ceapa curăţată şi tăiată solzişori se pune la călit în ulei, se adaugă apoi roşiile date pe râzătoare şi usturoiul curăţat.

Se pun şi restul ingredientelor, se acoperă cu capac şi se lasă 30 de minute la fiert.

Se trece amestecul prin blender, apoi se strecoară, iar sucul rezultat se pune la foc pentru 45 de minute, cât să devină gros

Se pune sosul în borcane, se astupă cu capace şi se fierb 15-20 de minute într-o oală mare cu apă şi ziare.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.