Ketchup de rosii usturoiat

Printeaza

Ketchup de rosii usturoiat din: rosii, ceapa, zahar, sare, ienibahar, ardei gras, hrean, cuisoare, otet, ardei iuti.

Ingrediente:Ketchup de rosii usturat

  • 4 kg roşii
  • 4-5 cepe mari
  • 200 g zahăr
  • 2 linguriţe sare
  • 1 vârf cuţit ienibahar măcinat
  • 4 ardei graşi (roşii şi verzi)
  • 1 linguriţă hrean ras
  • 1 vârf cuţit cuişoare măcinate
  • 500 ml oţet de 9°
  • 4 ardei iuţi

 

Mod de preparare:

Se mărunţesc roşiile, ardeii şi se toacă ceapa. Se fierbe totul 1/2 oră, la foc potrivit, după care se pasează sau se dă prin blender. Se adaugă celelalte ingrediente şi se fierbi încă 1 oră.

Se toarnă în sticle sterilizate, se capsează şi se pun la fiert cca 30 min., în cuptor, într-un vas cu apă fierbinte şi înfăşurate în ziar.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.