Iepure in vin rosu

Printeaza

Iepure in vin rosu din: pulpa de iepure, ciuperci, ceapa, morcovi, usturoi, unt, ulei de masline, vin, miere, cimbrisor, sare, piper.

Ingrediente:Iepure in vin rosu

  • 2 kg pulpă de iepure
  • un kg ciuperci
  • 4-5 fire ceapă
  • 3 morcovi
  • o căpăţână usturoi
  • 100 g unt
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 200 ml vin toşu
  • 2 linguri miere
  • 3 crenguţe cimbrişor
  • sare
  • piper negru boabe şi măcinat
  • folie alimentară

 

Mod de preparare:

Carnea de iepure se curăţă de pieliţe şi se ţine 5-10 minute în apă rece. Se lasă apoi să se scurgă în sită şi se aranjează într-o tavă termorezistentă.

Separat, se prepară sosul. Vinul, sarea, mierea, usturoiul, cimbrişorul şi piperul se amestecă bine şi se toarnă peste carnea de iepure. Se înţeapă pulpa cu o scobitoa re pentru a o pătrunde aromele.

Se acoperă cu folie alimentară si se lasă la frigider sau în cămară aproximativ 48 de ore.

După ce a stat la macerat, se desface folia şi se bagă la cuptor, la 180°C.

Intre timp, se pregătesc legumele. Se spală, se curăţă şi se călesc în untul topit în prealabil. Se condimentează cu sare şi piper şi se bagă în cuptor câteva minute.

După ce s-au rumenit, carnea şi legumele se servesc ornate cu cimbrişor proaspăt.

 

 

Iepure in vin rosu

Iepure in vin rosu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata carne de iepure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.