Homar cu fructe si legume

Printeaza

Homar cu fructe si legume din: homar, telina, morcov, mar, broccoli, capsune, ulei, coacaze, otet de mere, sare grunjoasa, zahar, lamaie, coaja de lamaie, coaja de portocala.

Ingrediente: Homar_cu_fructe_si_legume

  • 800g de homar
  • 100g tulpini de ţelină
  • 100g de morcov
  • 1 măr verde
  • 1 avocado
  • câteva bucheţele de broccoli
  • 100g de căpşune
  • 10 ml ulei
  • 50g de coacăze
  • oţet de mere
  • sare grunjoasă
  • 150g zahăr
  • 1 lămâie
  • 150g de coajă de lamaie
  • coaja de la 1 portocală

Mod de preparare:

Scufundaţi homarii în apă fierbinte cu ţelină, morcovi şi jumătate de lămâie.
Gătiţi timp de 4 minute şi apoi lăsaţi să se răcească şi scoateţi din carapace. Puneţi deoparte legumele fierte şi gătiţi şi broccoli-ul.

Scufundaţi homarii în marinada obţinută din sare, zahăr şi cojile de citrice timp de 3 ore, curăţaţi rapid sub apă de la robinet şi tăiaţi medalioane.

Tăiaţi legumele fierte în prealabil, mărunţiţi şi fructele (in afară de coacăze) şi formaţi mici grămăjoare pe farfurie.

Pentru sos amestecaţi coacăzele cu otet şi ulei şi asezonati preparatul.

Homar cu fructe si legume

Homar_cu_fructe_si_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.