Gem de dovlecei si mere

Printeaza

Gem de dovlecei si mere din: dovlecei, mere, zahar, lamaie.

Ingrediente:Gem de dovlecei si mere

  • 500 g dovleci
  • 500 g mere
  • 500 g zahăr gelifiant
  • 2:1 coaja de la 1 lămâie

 

 

Mod de preparare:

Se spală merele, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie mărunt, împreună cu pulpa dovlecilor. Se amestecă într-o cratiţă cu coaja de lămâie şi cu zahărul gelifiant.

In timpul fierberii se amestecă temeinic. Deoarece ambele fructe au o consistenţă păstoasă, gemul va lega repede. După încheierea timpului de fierbere se toarnă fierbinte în borcane şi se pun capacele imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.