Friptura de vitel cu sos de cimbrisor

Printeaza

Friptura de vitel cu sos de cimbrisor din: antricot de vitel, sare, piper alb, morcovi, telina, ceapa verde, cimbrisor, unt, vin alb, supa de carne, smantana si pasta de tomate.

Friptura_de_vitel_cu_sos_de_cimbrisor

 

Ingrediente:

  • 1 kg antricot de viţel
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 1 kg morcovi tineri
  • 1 ţelină mică
  • 4 fire de ceapă verde
  • 1 legătură de cimbrişor
  • 40 g unt
  • 250 ml vin alb, sec
  • 120 ml supă de carne, făcută din jumătate de cub pentru supă
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 1 linguriţă pastă de tomate
  • sfoară de bucătărie, pentru carne

 

Mod de preparare:

Freci bine carnea cu sare şi piper şi o legi cu o sfoară, pentru a-şi păstra forma. Cureţi morcovii şi ţelina, le speli şi le tai în bucăţi mari. Cureţi ceapa verde, două fire le toci mărunt, iar restul îl tai în două. Speli cimbrişorul, îl zvanţi şi îi rupi frunzele. Prăjeşti bine car­nea în unt, pe toate părţile. Pui în jur ţelina, morcovul, ceapa verde şi cimbrişorul, căleşti totul câte­va minute, apoi adaugi vinul şi supa. Inăbuşi carnea la foc mic, acoperită, până se înmoaie, timp în care o stropeşti de mai multe ori cu zeama lăsată. Scoţi carnea şi o menţii caldă.

Amesteci bine zeama lăsată, cu smântână şi cu pasta de tomate, apoi fierbi la foc mic până se îngroaşă şi condi­mentezi cu sare şi piper. Indepăr­tezi sfoara, tai carnea în felii, o pui pe un platou preîncălzit şi torni sosul deasupra. Serveşti friptura cu garnitură de morcovi.

 

 

Friptura de vitel cu sos de cimbrisor

Friptura_de_vitel_cu_sos_de_cimbrisor

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.