Frigarui de ananas cu pui

Printeaza

Frigarui de ananas cu pui din: piept de pui, ananas, zahar, coniac, ardei iute, sos de soia, miere, ulei, ceapa verde.

Ingrediente:Frigarui de ananas cu pui

  • 2 bucăţi piept de pui file
  • 1 ananas mic
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 pahar coniac pentru sos

Pentru marinadă:

  • 1 ardei iute roşu
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură miere
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 fir ceapă verde sau 1 ceapă tocată tărunt
  • sare

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castron sosul de soia, mierea, uleiul de măsline, ardeiul şi ceapa verde fin tocate.

Se taie carnea cubuleţe şi se pune în castronul cu amestecul pentru marinat, apoi se amestecă bine.

Se păstrează carnea în frigider 2-3 ore.

Se curăţă ananasul: se îndepărtează frunzele şi fundul, apoi se taie în două şi se îndepărtează cotorul.

Se scoate pulpa felii de pe coajă. Se introduce carnea pe beţe pentru frigărui.

Se încinge grătarul şi se frige carnea la foc mic, întorcând-o pe toate părţile.

Se trec feliile de ananas prin zahărul brun şi se frig, de asemenea, pe grătar.

Când sunt gata, se scot într-un castron şi se stropesc cu coniac.

Se poate servi preparatul ca atare sau în cupe de ananas.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.