Ficatei de pui cu orez, ciuperci si ceapa verde

Printeaza

Ficatei de pui cu orez, ciuperci si ceapa verde din: ficăţei de pui, orez, ciuperci pleurotus proaspete, ceapă verde, ulei, supă de pasăre, salvie, sare.

Ficatei de pui cu orez, ciuperci si ceapa verde

Ingrediente:

  • 400 g ficăţei de pui
  • 200 g orez
  • 250 g ciuperci pleurotus proaspete
  • 1 legătură ceapă verde
  • 6 linguri ulei
  • 700 ml supă de pasăre
  • 2-3 fire de salvie
  • sare

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt, apoi o căleşti în 3 linguri de ulei, la foc mic, circa 3-4 minute.

Alegi orezul de impurităţi, îl speli în 3-4, ape, apoi îl adaugi peste ceapă şi căleşti totul împreună 4-5 minute, amestecând din când în când.

Când orezul începe să se îngălbenească, pui supa şi laşi să fiarbă la foc mic, până când este absorbită în totalitate de orez. Cureţi ficăţeii spălaţi, îi scurgi de apă şi presari pe ei sare şi piper.

Prăjeşti apoi ficăţeii în 3 linguri de ulei, până se rumenesc bine pe toate părţile, îi laşi la răcit, după care îi tai feliuţe.

Cureţi, speli şi tai în bucăţi ciupercile, apoi le căleşti înăbuşit în uleiul rămas, până când se evaporă toată zeama pe care acestea o lasă.

Amesteci orezul cu feliuţele de ficăţei, cu ciupercile şi potriveşti gustul de sare şi piper. Serveşti preparatul cald, ornat cu frunzuliţe de salvie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.