Ficatei cu piure de mazare

Printeaza

Ficatei cu piure de mazare din: mazare, ceapa, marar, unt, morcovi, telina, usturoi, ficatei, ulei, vin, ardei, busucioc, dafin, coriandru, rosii, sare, piper.

Ingrediente:Ficatei cu piure de mazare

  • 400 g mazăre nouă
  •  1 ceapă
  • 1 legătură mărar verde
  • 2-3 linguri unt
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 2 căţei de usturoi
  • 300 g ficăţei
  • 50 ml ulei
  • 100 ml vin alb dulce
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 linguriţă busuioc uscat mărunţit
  • 2 foi de dafin
  • coriandru fin măcinat
  • 2-3 roşii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli ficatul, îl scurgi şi îl pui într-un vas termorezistent. Il stropeşti cu ulei şi vin şi presari busuiocul, coriandrul, bucăţi de foaie de dafin şi felii de usturoi. Amesteci şi păstrezi ficatul la rece 1/2 oră. Introduci vasul în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 20 de minute, timp în care ai grijă să îl întorci.

Scoţi vasul din cuptor, pui roşiile şi ardeiul tăiate cubuleţe şi continui coacerea 10-15 minute.

Fierbi mazărea, ceapa, ţelina şi morcovii. Păstrezi pentru decor un morcov fiert, iar restul de legume fierte şi bine scurse le mixezi în blender, în piureul cald, adaugi untul, mărar tocat şi sare după gust.

Când sunt gata ficăţeii, îi serveşti împreună cu piureul decorat cu rondele de morcovi tăiate floricele.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.