Drob de pui cu ficat si verdeata

Printeaza

Drob de pui cu ficat si verdeata din: piept de pui, ficăţei de pui, oua, unt, foi de dafin, boabe de piper, ceapa verde, marar, patrunjel, pesmet, arome dupa gust, sare, piper, prapur

Drob de pui cu ficat si verdeata

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 500 g ficăţei de pui
  • 12 ouă
  • 150 g unt
  • 3-4 foi de dafin
  • 10 g boabe de piper
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 legături mărar
  • 2 legături pătrunjel
  • 60 g pesmet
  • arome după gust
  • sare
  • piper
  • 1 prapur

Mod de preparare:

Pui ficăţeii la fiert în apă cu sare, foi de dafin şi pi­per. Speli şi tai în bucăţi mari pieptul de pui, şi îl laşi să fiarbă 25 de minute. Fierbi tare 5 ouă, apoi le tai în jumătăţi.

Tai ceapa ver­de şi pătrunjelul mărunt. Toci mărunt şi ficăţeii şi carnea şi le amesteci cu 7 ouă bătute bine, cu unt, sare, piper şi verdeaţă, după gust.

Intinzi bine prapu­rul în tavă, ungi cu unt şi tapetezi cu pesmet.

Torni jumătate de compoziţie, aşezi jumătăţile de ouă şi acoperi cu restul de compoziţie, întinzi prapurul şi deasupra ungi cu unt.

Il coci timp de 30-35 de minu­te. Când este gata, îl laşi să se mai răcească, după care îl porţionezi şi îl poţi servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.