Dieta Zone

Printeaza

Dieta Zone a fost creată de doctorul Barrv Sears în anul 1990, iniţial pentru bolnavii cardiaci. In 1995 însă, a fost făcută cunoscută publicului larg. Denumirea ei vine de la grecescul “zona” care înseamnă mod de viaţă.

Dieta Zone se încadrează deci în categoria celor de lungă durată, pentru o viaţă mai sănătoasă.

Formula dietei este 40% carbohidraţi, 30% proteine şi 30% grăsimi. Acest raport trebuie respectat la fiecare masă, motiv pentru care dieta Zone a fost considerată de către mulţi dieta perfectă, fiind foarte echilibrată în toţi nutrienţii.

Dieta menţine echilibrul hormonal pentru timp îndelungat şi reduce senzaţia de foame.

Programul doctorului Sears este folosit în centrele Joslin de Cercetare a Diabetului (SUA) pentru controlul obezităţii.

Asociaţia Americană a Inimii nu recomandă dieta lui Sears deoarece o consideră prea bogată în proteine, săracă în nutrienţi esenţiali şi cu puţine informaţii despre efectele pe termen lung.

Dieta a mai fost criticată şi de vegetarieni, motiv pentru care, în 2000, Barry Sears a publicat “Soy Zone”, o dietă bazată pe proteinele din soia.

 

Dieta Zone

Dieta Zone

 

 

 

 

 

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

retete

Meniu pentru Dieta Keto

Meniu pentru Dieta Keto. Dieta ketogenică, cunoscută și sub numele de dietă keto, este o abordare nutrițională bazată pe consumul ridicat de grăsimi, moderat de proteine și foarte scăzut de carbohidrați. Scopul principal al dietei este inducerea unei stări metabolice numite cetoză, în care corpul folosește grăsimile ca sursă principală de energie în locul carbohidraților. Dieta […]

 

retete

Dieta Low Carb

Dieta Low Carb – Meniu – Alimente: Dieta low carb este o dietă care implică reducerea consumului de carbohidrați, în special de carbohidrați simpli și rafinați.  Scopul acestei diete este de a reduce nivelul zahărului din sânge și de a promova pierderea în greutate prin încurajarea corpului să ardă grăsimi în loc de carbohidrați pentru […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.