Dieta nordica

Printeaza

Pornind de la ideea că fiecare zonă beneficiază de produse tradiţionale cu valoare organoleptică şi sanogenetică specifică, în ultimii ani s-a dezvoltat un concept nou şi interesant, acela al “Noii diete nordice”.

Iniţiatorul acestui curent este Claus Meyer, de la LIFE Faculty of Life Sciences a Universităţii din Copenhaga, care l-a construit pe baza elementelor de cultură şi a ingredientelor existente în ariile reci ale Europei.

In mare, este vorba de alimente în bună parte prezente şi în România. In primul rând, dieta conţine varză, preparată în diferite moduri, cu respect pentru bagajul de elemente minerale şi vitamine aduse de produs.

O altă categorie de alimente specifice sunt fructele de pădure. In părţile nordice ale Europei există peste 60 de soiuri diferite de fructe înrudite cu fragii, murele şi afinele, puţine dintre acestea fiind cunoscute în afara zonelor respective.

 

Dieta nordica

Dieta nordica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.