Devilled kidneys

Printeaza

Cuvântul devilled, folosit în denumirea acestui fel de mâncare, sugerează că este vorba despre o mâncare picantă, cel puţin după standardele bucătăriei engleze.

Conform tradiţiei, însă, ei se servesc la micul dejun, astfel încât se condimentează moderat.

Spre sfârşitul perioadei victoriene $i în timpul domniei regelui Edward, mâncarea aceasta a devenit unul dintre felurile de mâncare favorite ale englezilor, însă perioada lor de glorie a apus. Cu toate acestea, unii măcelari îl oferă şi astăzi spre vânzare.

Rinichii provin de la miel şi sunt suficient de fragezi pentru a putea fi gătiţi fără apă. Se prăjesc într-o tigaie, pe plită, până capătă o crustă fină, caramelizată, fără să se întărească, în interior.

Când sunt aproape gata, se adaugă în tigaie ingredientele picante, precum muştarul şi sosul Worcestershire. Rinichii se servesc pe o felie de pâine prăjită, stropiţi cu sosul din tigaie.

Deşi sunt consideraţi potriviţi pentru micul dejun, numeroşi specialişti sugerează că ei merg cel mai bine cu o halbă de bere neagră.

 

Devilled kidneys

Devilled kidneys

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.