Costita afumata cu varza

Printeaza

Costita afumata cu varza din: costita afumata de porc, varza murata, untura, rosii in bulion, dafin, sare, piper, ceapa.

Ingrediente:Costita afumata cu varza

  • 1/2 kg costiţă afumată de porc
  • 1 varză murată de 2 kg
  • 2 linguri cu untură
  • 2-3 roşii în bulion sau 2-3 linguri cu bulion
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • 2 cepe

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de stratul de fum trecând cu lama cuţitului peste şorici şi slănină, apoi lăşaţi-o în apă călduţă pentru 2 ore.

Ştergeţi cu şerveţele, tăiaţi-o felii subţiri. Spălaţi varza, tăiaţi-o în sferturi şi lăsaţi-o într-un vas mare acoperită cu apă rece pentru 1/2 oră, apoi scurgeţi-o în sită şi tocaţi-o fâşii subţiri fiecare bucată.

Strângeţi varza într-o cratiţă mare în care aţi topit 2 linguri ciTuntură. Lăsaţi să fiarbă la foc mic 1/4 oră, amestecaţi cu lingura de lemn pentru a nu se prinde de cratiţă. Faceţi focul mai tare.

Curăţaţi şi tocaţi cepele, tăiaţi-le peştişori şi puneţi-le să fiarbă cu varza. Adăugaţi tot acum: bulionul desfăcut în apă caldă, foile de dafin, piperul boabe şi puţină sare.

Lăsaţi să fiarbă acoperit 1/2 oră, dar umblaţi cu lingura în mâncare mai des.

Puneţi peste varză feliile de costiţă şi lăsaţi să fiarbă încă 1/2 oră în cuptor la foc potrivit.

Serviţi mâncarea caldă, cu pâine de casă ori cu mămăligă lângă vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.