Consomme cu passatelli

Printeaza

Consomme cu passatelli din: supa de pasare, pesmet, parmezan, oua, nucsoara si piper.

Ingrediente:

  • 1,2 l supa de pasare (proaspata sau preparata cu un cub de concentrat de supa) sau supa de vaca (un rest de rasol)
  • 50 g pesmet
  • 70 g parmezan proaspat ras
  • 2 oua
  • 1 praf de nucsoara
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Puneţi supa degresată într-o oală sau într-o cratiţă cu capac şi lăsaţi pe foc pînă începe să fiarbă.

Amestecaţi pesmetul cu parmezanul într-un castronaş, apoi în­corporaţi ouăle, unul după altul, amestecînd repede pînă obţi­neţi o pastă nu prea moale. Adăugaţi nucşoara şi piperaţi uşor.

Preparaţi passattelli (un fel de zdrenţe). Puneţi aluatul într-o strecurătoare cu găuri mari ţinută deasupra oalei cu supă şi îm­pingeţi aluatul cu o lingură de lemn, pentru a-l face să cadă, sub formă de tăieţei, în lichidul care clocoteşte.

Puteţi, de asemenea, face mici gogoşele de aluat cu o linguriţă şi să le daţi drumul, una după alta, în supă.

Passatelli sint gata după 2-3 minute, din momentul cînd s-au ri­dicat la suprafaţă.

In acel moment, luaţi oala de pe foc şi turnaţi conţinutul într-o supieră. Serviţi imediat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.