Retete clasice: Consome
PrinteazaO reteta clasica de condome din: oase de vita, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, sare, piper, carne de vita, telina, boabe de piper si albusuri de ou.
- 2,5 – 3 kg oase de vita cu maduva
- 2 morcovi mari
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 1 telina mica
- 2 cepe mari
- sare
- piper
pentru limpezire:
- 200 g carne de vita
- 1 morcov mare
- 1 radacina patrunjel mare
- 100 g telina
- 1 ceapa
- 1 lingurita boabe de piper
- 2 albusuri de ou
- sare
Mod de preparare:
Spargeti oasele, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert în 6 litri apă cu 1 lingură sare. Când începe să fiarbă, luaţi spuma de câte ori este cazul.
După 2 ore de fiert, adăugaţi legumele curăţate, spălate şi tăiate ca pentru ciorbă şi ceapa, coaptă 30 de minute în cuptor. Continuaţi fierberea încă 2 ore, apoi luaţi oala de pe foc.
Degresaţi supa şi strecuraţi-o printr-o sită foarte fină şi printr-un tifon împăturit în 4 şi umezit. Pentru limpezirea supei, amestecaţi într-un castron albuşurile cu 2-3 linguri de apă rece, apoi adăugaţi carnea de vită tocată, legumele curăţate, spălate şi tăiate în felii, piperul boabe şi lăsaţi 10 minute să se macereze.
Puneţi compoziţia în supă şi amestecaţi, încontinuu, până când începe să fiarbă.
Faceţi focul cât mai mic şi lăsaţi la fiert încă 50-60 de minute. Când supa s-a limpezit bine, opriţi focul, lăsaţi-o 10-15 minute să se aşeze, apoi strecuraţi-o încă o dată prin sită şi tifon pentru a obţine un consome cât mai clar.
Acest consome simplu poate fi o bază de preparare pentru alte reţete de consome cu diverse adaosuri sau se poate servi ca atare.
Consome
Pofta buna!
Incoming search terms:
- limpezirea supei