Coaste la cuptor cu vin

Printeaza

Coaste la cuptor cu vin din: coaste de porc, ceapa, usturoi, otet, vin, cimbru, piper, boia, ulei, zahar.

Ingrediente:Coaste la cuptor cu vin

  • 1,5 kg coaste de porc
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 2 linguri oţet balsamic
  • 100 ml vin sec
  • cimbru
  • chimion măcinat
  • piper măcinat
  • boia

Sos:

  • 4 linguri pastă de roşii
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml vin dulce
  • 2 linguri oţet balsamic
  • chili (opţional)
  • cimbru
  • boia
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguri miere
  • sare

 

Mod de preparare:

Unge coastele cu usturoiul zdrobit, presară piper, cimbru şi inele de ceapă, stropeşte-le cu vinul amestecat cu oţet şi lasă-le acoperite, la rece, 24 de ore. A doua zi, amestecă ingredientele pentru sos, astfel încât să obţii o compoziţie densă.

Incinge cuptorul.

Pune grătarul cuptorului pe o tavă cu apă, iar pe grătar aşază coastele unse cu sos şi acoperă cu folie de aluminiu. Dă-le la cuptor la foc mediu pentru o oră şi jumătate, având grijă să nu sece apa din tavă.

Indepărtează folia, unge din nou coastele cu sos şi lasă-le să se rumenească pe ambele părţi.

Pentru garnitură, poţi pune pe grătar şi jumătăţi de cartof condimentate şi unse cu ulei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.