Clatite umplute cu spanac, branza si smantana

Printeaza

Clatite umplute cu spanac, branza si smantana din: faina, sare, praf de copt, apa, ou, otet de vin alb, ulei, unt, lapte, piper negru măcinat, smântână, ulei de măsline, ceapă, spanac, parmezan, mozzarella.

Clatite_umplute_cu_spanac_branza_si_smantana

Ingrediente:

  • 375 g făină
  • 1 g sare
  • 5 g praf de copt
  • 500 ml apă
  • 1 ou foarte mare
  • 7 ml oţet de vin alb
  • 15 ml ulei

Pentru umplutura:

  • 25 g unt
  • 25 g făină
  • 125 ml lapte
  • sare şi piper negru măcinat
  • 50 g smântână
  • 15 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă mică tăiată mărunt
  • 125 g spanac tocat
  • 125 g parmezan ras

Pentru servit:

  • ulei pentru prăjit
  • 125 g mozzarella rasă

Mod de preparare:

Pentru clătite, cerne împreună ingredientele uscate, de trei ori. Modelează o gaură în centru. Amestecă împreună apa, oul, oţetul şi uleiul şi încorporează-le în făină.

Amestecă bine pentru a face un aluat care curge. Lasă aluatul să se odihnească timp de 30 minute.

Pentru umplutură, topeşte untul într-o cratiţă, adaugă făina şi amestecă timp de câteva minute. Treptat adaugă laptele, amestecând până obţii un sos alb.

Condimentează cu sare şi piper şi adaugă şmântâna. încinge uleiul într-o tigaie mică, prăjeşte ceapa timp de cateva minute şi asezonează. Amestecă cu spanacul. Adaugă parmezanul şi sosul alb.

Asezonează dacă este necesar. Lasă umplutura deoparte. Incălzeşte cuptorul la 180°C. încinge uleiul într-o tigaie şi toarnă o lingură mare de aluat.

Prăjeşte clătita pe o parte până devine maro-aurie, întoarce-o şi prăjeşte-o pe cealaltă parte. Repetă până termini tot aluatul.

Pune câte o lingură de umplutură de spanac pe fiecare clătită, presară mozzarella şi împachetează.

Pune clătitele umplute într-o tavă de cuptor unsă şi coace-le timp de 10-15 minute sau până când brânza se topeşte. Serveşte cu salată verde.

Clatite umplute cu spanac, branza si smantana

Clatite_umplute_cu_spanac_branza_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.