Clatite picante umplute cu carne rasol

Printeaza

Clatite picante umplute cu carne rasol din: oua, faina, sare, apa minerala, ulei, carne rasol, ceapa, ou, ulei, sare, piper, suc de rosii.

Ingrediente:Clatite picante umplute cu carne rasol

  • 2 ouă
  • 10-12 linguri cu făină
  • 1/4 linguriţă cu sare
  • 11 apă minerală
  • 2 linguri ctu ulei (pentru clătite)
  • 200-300 g carne rasol (de pui sau vită)
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 3 linguri cu ulei
  • sare
  • piper măcinat verdeaţă tocată
  • 1 cană cu suc de roşii sau 2-3 roşii bine coapte

 

Mod de preparare:

Faceţi clătitele după metoda clasică.

Clătitele se rumenesc puţin şi, mai ales, nu se prăjesc în mult ulei. Tigaia în care se fac clătitele se unge doar cu ulei. Tocaţi ceapa şi căliţi-o cu 1 linguriţă de ulei timp de 5 min.

Adăugaţi carnea rasol tăiată cuburi mici şi lăsaţi să stea pe foc 2-3 min. Trageţi vasul de pe foc, răciţi amestecul 1/4 oră adăugaţi 1 ou, verdeaţă tocată, sare, piper măcinat şi omogenizaţi amestecul.

Umpleţi clătitele, rulaţi-le şi aşezaţi-le în tavă sau formă de sticlă termorezistentă în care aţi turnat 2 linguri de ulei.

Puneţi forma în cuptorul cald, după ce aţi pus printre clătite felii de roşii decojite.

După 1/2 oră serviţi mâncarea caldă, lângă vin alb.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.