Chiftele pufoase cu carne de vita si ceapa verde

Printeaza

Chiftele pufoase cu carne de vita si ceapa verde din: carne de vită tocată, ceapă verde, usturoi, paine, oua, făina, pesmet auriu, sare, piper, ulei.

Chiftele_pufoase_cu_carne_de_vita_si_ceapa_verde

Ingrediente:

  • 600 g carne de vită tocată
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 căţei usturoi
  • 2 felii pâine
  • 2 ouă
  • făină
  • pesmet auriu
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Carnea se amestecă bine cu ceapa tocată cât mai mărunt, usturoiul pisat si miezul de pâi­ne înmuiat si presat. La nevoie, tot amestecul se mai trece o dată prin maşina de tocat.

Se adaugă un ou, sare, piper, se pun două linguri de apă, se amestecă bine $i se lasă 30 de minute la frigider. Intre timp, se pregătesc trei vase: cu făină, cu ou bătut si cu pesmet.

Se modelează chiftelele, se trec prin făină, ou bătut şi pes­met şi se prăjesc în baie de ulei. Se scot pe şervete de hârtie.

Chiftele pufoase cu carne de vita si ceapa verde

Chiftele_pufoase_cu_carne_de_vita_si_ceapa_verde

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O idee foarte buna, o sa incerc si eu chiflele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.