Chec insiropat

Printeaza

O reteta de chec insiropat din: oua, zahar, ciocolata, crema de ciocolata, faina, praf, unt si esenta de rom.

Ingrediente:Chec insiropat

  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 300 g ciocolata
  • 150 g crema de ciocolata
  • 400 g faina
  • 2 plicuri cu praf
  • unt
  • esenta de rom

 

Mod de preparare:

Bate ouăle cu zahărul până se omogenizează şi obţii o cremă fină. Adaugă 200 g de ciocolată topită pe baie de aburi (sau în cuptorul cu microunde) şi răcorită şi crema de ciocolată (poate fi şi cu alune).

In amestecul de mai sus, încorporează făina proaspăt cernută împreună cu praful de copt. Pune esenţă de rom după gust.

Unge două forme de chec cu unt şi tapetează-le cu hârtie de copt. Toarnă compoziţia şi dă la cuptor pentru 40 de minute (primele zece, lasă la foc mare, apoi la temperatură potrivită).

Lasă checul să se răcorească şi scoate-l din tavă. Intre timp, topeşte restul de ciocolată şi încorporează o linguriţă cu unt. Amestecă şi toarnă peste checurile coapte. Decorează cu fructe de pădure şi serveşte cu o cafea aburindă.

Chec insiropat

Chec insiropat

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • chec insiropat cu ciocolata
  • chec insiropat
  • chec insiropat cu rom

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.