Carne de vitel in sos tomat si sardine

Printeaza

Carne de vitel in sos tomat si sardine din: carne de viţel, ulei, usturoi, ton in ulei, sardina, zeama de lamaie, ou, ulei de masline, vin alb sec, caper, oţet de fructe, sare, piper.

Carne_de_vitel_in_sos_tomat_si_sardine

Ingrediente:

  • 300 g carne de viţel
  • 1 lingura ulei
  • 1 căţel de usturoi
  • 50 g ton în ulei
  • 3-4 fileuri de sardină
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 gălbenuş cât mai mare
  • 75 ml ulei de măsline
  • 125 g smântână dulce
  • 4 lingura vin alb sec
  • 1 lingura caper
  • câteva picături de oţet de fructe
  • sare, piper

Mod de preparare:

Carnea de viţel se prăjeşte bine în ulei şi se lasă să se răcească. Carnea se taie felii subţiri. Se aşează pe o farfurie.

Se presează căţeii de usturoi, tonul şi fileurile de sardină. Gălbenuşul şi zeama de lămâie se mixează împreună cu uleiul de măsline turnat tot câte o picătură până se formează maioneză.

Smântână şi vinul se amestecă, se adaugă la maioneză, obţinându-se ast­fel un sos cremos. Se condimentează.

Sosul de ton astfel obţinut se porţionează deasupra cărnii de viţel şi se lasă la frigider 10-15 min. să se pătrundă.

Carne de vitel in sos tomat si sardine

Carne_de_vitel_in_sos_tomat_si_sardine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.