Budinca de gris cu dulceata de caise

Printeaza

Budinca de gris cu dulceata de caise din: gris, apa, zahar, lamaie, dulceata.

Ingrediente:Budinca de gris cu dulceata de caise

  • 100 g griş
  • un litru apă
  • 200 g zahăr tos
  • zeama şi coaja rasă de la o lămâie
  • dulceaţă de caise

 

Mod de preparare:

Apa, zahărul, zeama şi coaja rasă de lămâie se pun, într-o cratiţă, pe foc, să fiarbă. Când clocotesc, se adaugă grişul, în ploaie, şi amestecul se bate mereu cu telul, timp de cinci-şase minute.

Apoi cratiţa se ia de pe foc, se pune într-un castron cu apă rece şi compoziţia se bate cu telul timp de o jumătate de oră, până când devine pufoasă.

Se udă un vas de Jena cu apă rece, se toarnă jumătate din compoziţie, se pune dulceata, se toarnă restul compoziţiei, se pune vasul la rece, în frigider sau în cămară şi, după trei-patru ore, se răstoarnă pe o farfurie.

Se serveşte cu sos de vin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.