Budinca de cartofi cu porumb si somon afumat

Printeaza

Budinca de cartofi cu porumb si somon afumat din: cartofi, faina, bicarbonat, sare, piper, lapte, porumb, unt, ulei, somon afumat, smantana, lamaie.

 

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 155 g făină
  • 1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
  • sare şi piper negru măcinat
  • 284 ml lapte gras
  • 198 g porumb dulce, scurs
  • 30 g unt şi puţin ulei vegetal
  • Ingrediente pentru servire:
  • 6-8 bucăţi de somon afumat
  • 200 g smântână
  • felii de lămâie

 

Mod de preparare:

Curăţă jumătate din cantitatea de cartofi şi fierbe-i în apă timp de 15 minute, până se înmoaie. Scurge-i bine, usucă-i şi pune-i într-un castron. Zdrobeşţe-i şi laşa să se răcească.

Curăţă de coajă şi rade pe răzătoarea mare cartofii rămaşi. Amestecă-i cu piureul, făina, bicarbonatul de sodiu şi condimentează. Adaugă suficient lapte cât să obţii un aluat gros. Amestecă-l cu porumbul dulce.

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Incălzeşte o tavă mare, unge-o cu puţin unt sau ulei şi aşază aluatul în aşa fel încât să acopere tava. Coace la foc mediu timp de 2 minute, apoi la foc mic timp de 10 minute, până când aluatul devine ferm.

Unge deasupra cu unt, apoi coace din nou timp de 10 minute.

Scoate aluatul şi taie-l în 6 sau 8 bucăţi. Serveşte cu somon, smântână şi lămâie.

Budinca de cartofi cu porumb si somon afumat

Budinca_de_cartofi_cu_porumb_si_somon_afumat

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.