Briose pufoase cu prune

Printeaza

Briose pufoase cu prune din: prune, oua, ulei, iaurt, faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat.

Ingrediente:Briose_pufoase_cu_prune

  • 250 g prune
  • 3 ouă
  • 80 ml ulei
  • 200 g iaurt
  • 450 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 6 linguri zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu iaurtul. Torni uleiul picătură cu picătură, apoi adaugi treptat zahărul şi mixezi până se topesc cristalele. In amestecul omogen obţinut, încorporezi făina cernută împreună cu praful de copt şi puţină sare.

După ce ai omogenizat din nou compoziţia, o laşi să se odihnească până când pregăteşti fructele.

Speli prunele şi le tai felii subţiri, pe care le pui într-o strecurătoare şi le presari cu zahărul vanilinat.

Aşezi hârtiile de copt speciale în tava pentru brioşe şi le umpli pe jumătate. Repartizezi fructele pe brioşe, aşezându-le cât mai estetic.

Coci brioşele la foc mediu, timp de 30-35 de minute, în cuptorul preîncălzit. După ce s-au răcit, le pudrezi cu zahăr cu aromă de vanilie.

 

Briose pufoase cu prune

Briose_pufoase_cu_prune

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.