Briose cu lichior de cocos si ciocolata alba

Printeaza

Briose cu lichior de cocos si ciocolata alba din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, praf de copt, nuca de cocos, lichior de nucă de cocos, ciocolată albă, fulgi de cocos.

Briose_cu_lichior_de_cocos_si_ciocolata_alba

Ingrediente pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 500 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 500 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1-2 linguri nucă de cocos
  • 50 ml lichior de nucă de cocos

Ingrediente pentru decor:

  • 50 g ciocolată albă
  • fulgi de cocos

Mod de preparare:

Cerni făina, praful de copt şi sarea. într-un bol mixezi ouăle cu zahărul, până când se dizolvă cris­talele, iar crema se des­chide la culoare. Adaugi treptat laptele, lichiorul şi uleiul, alternând cu ames­tecul de prafuri.

La sfârşit, încorporezi nuca de cocos şi omoge­nizezi. Torni aluat în formele pentru brioşe, pe care în prealabil le-ai tapetat cu hârtii speciale sau le-ai uns cu margarină şi le-ai presărat cu făină.

Umpli doar 3/4 din forme, întrucât aluatul are nevoie de spa­ţiu ca să şrească. Coci brioşele la foc mediu (180°C), pentru 30-35 de minute. Ornezi brioşele cu ciocolată albă topită la bain-marie şi cu nucă de cocos.

Briose cu lichior de cocos si ciocolata alba

Briose_cu_lichior_de_cocos_si_ciocolata_alba

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.