Briose cu portocale si migdale

Printeaza

Briose cu portocale si migdale din: hartie de copt, migdale, faina, portocala confiata, lamaie confiata, praf de copt, bicarbonat, ou, zahar. ulei vegetal, samntana, portocale, cacao, marmelada de portocale, migdale.

Ingrediente:Briose cu portocale si migdale

  • 12 forme din hârtie de copt
  • 80 g migdale
  • 250 g făină
  • 50 g coajă de portocală confiată (orangeat)
  • 50 g coajă de lămâie confiată (citronat)
  • 2 1/2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 ou
  • 125 g zahăr
  • 80 ml ulei vegetal
  • 150 g smântână
  • 150 ml suc de portocale
  • 1 portocală
  • cacao pudră pentru presărat
  • 50 g marmeladă de portocale
  • 12 migdale pentru decorat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.

Măcinaţi migdalele. Amestecaţi făina cu coaja de portocală (orangeat), coaja de lămâie (citronat), praful de copt, bicarbonat şi migdale măcinate. Bateţi oul, adăugaţi apoi zahăr, ulei, smântână şi suc de portocale şi amestecaţi bine. înglobaţi făina în compoziţie.

Umpleţi uniform aluatul în formele din hârtie şi lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele 5 minute în forme. Scoateţi apoi brioşele şi lăsaţi-le să se răcească.

Decojiţi portocala, desfaceţi-o în felii şi filetaţi-o. Decoraţi brioşele răcite cu cacao, marmeladă, felii de portocală şi migdale, apoi serviţi-le.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.