Brioşe cu ciocolată si scortisoara

Printeaza

Brioşe cu ciocolată si scortisoara din: oua, lapte, ulei de masline, drojdie, zahar, faina, sare, ciocolata cu stafide, rom, zahar vanilinat, coaja de lamaie, scortisoara.

Ingrediente:Brioşe cu ciocolată si scortisoara

  • două ouă
  • 250 ml lapte dulce
  • un păhărel mic de ulei de măsline
  • 25 g droj­die
  • 100 g zahăr
  • 500 g făină
  • o jumătate de lingu­riţă de sare
  • 100 g bomboane de cio­colată cu stafide
  • o lingură de rom
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • coaja rasă de la o jumătate de lămîie
  • un vîrf de linguriţă de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Droj­dia se dizolvă în lapte şi puţin za­hăr, apoi se lasă la crescut într-un loc cald.

Intr-un vas mare se pune făi­nă şi apoi se adau­gă maiaua, un ou, uleiul, zahărul, sa­rea, romul, zahărul vanilinat, scorţi­şoara şi coaja de lămîie.

Se frămîntă aluatul, se încorpo­rează bomboanele de ciocolată, apoi se lasă la crescut la loc cald. Se for­mează mingiuţe cam cît o nucă şi se pun în forme unse cu ulei.

Se lasă la crescut 30 de minute, apoi se ung cu ou. Se lasă în cuptor pînă cînd se rumenesc. Se servesc cu lapte.

Brioşe cu ciocolată si scortisoara

Briose_cu_ciocolata_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.