Briose-aperitiv cu masline si iaurt

Printeaza

Briose-aperitiv cu masline si iaurt din: oua, masline negre fara smaburi, iaurt, ulei de masline, faina, piper, sare, boia dulce de ardei, marar verde, parf de copt, zeama de lamaie.

Ingrediente:Briose_aperitiv_cu_masline_si_iaurt

  • 3 ouă
  • 20 măsline negre fără sâmburi
  • 250 g iaurt
  • 100 ml ulei de măsline
  • 500 g făină
  • piper
  • sare
  • 1/2 linguriţă boia dulce de ardei
  • 1/2 legătură mărar verde
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu sarea, apoi adaugi treptat iaurtul, uleiul, piperul, boiaua şi mărarul, în prealabil spă­lat şi tocat mărunt, încorporezi treptat făina cernută şi praful de copt stins cu zeama de lămâie.

La final pui măslinele tăia­te mărunt şi omogenizezi. Tapetezi tava pentru brioşe cu hârtii de copt speciale pentru brioşe,. Umpli cu aluat 2/3 din volumul fiecărei forme.

Coci brioşele la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 40 de minute.

Briose-aperitiv cu masline si iaurt

Briose_aperitiv_cu_masline_si_iaurt

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bune briosele astea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.