Bors taranesc cu carne

Printeaza

Bors taranesc cu carne din: carne, telina, ceapa, patrunjel, morcov, rosii, bulion, bors, leustean, sare.

Ingrediente:Bors taranesc cu carne

  • 1 kg carne grasă cu os (de la piept)
  • o telină
  • 1-2 cepe
  • rădăcină pătrunjel
  • un morcov
  • 2-3 roşii
  • o lingură de bulion
  • 1/2 l borş sau zeamă de varză
  • leuştean
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert carnea tranşată în prealabil. După primuil clocot, se micşorează focul, se alege spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă încet acoperit, cu capacuil puţin într-o parte.

Zarzavatul se curăţă, se spală şi se dă p»e răzătoarea mare sau se toacă mărunt şi se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se potriveşte de sare.

Când este gata, se adaugă bulion şi roşiile curăţate de pieliţă şşi tocate mărunt sau date pe răzătoarea mare. Se acreşte, dupiă gust, cu borş sau cu zeamă de varză. Se serveşte cu leuşteam, cu smântână, după dorinţă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.